Меню
Меню

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 • Кой е най-добрият матрак?

  Няма универсален матрак, който да отговаря на изискванията на всички нас. Актуалните технологии за производство към момента са хибридните матраци, memory foam и мемогел. Не очаквайте да платите по-малко от 900 лв. за качествен матрак в размер 160х200 см. Топ марките в света за матраци днес са Tempur, Sealy и Stearns&Foster.

 • Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

  Еднолицевите матраци са поставени в дървени конструкции, имат по-малко комфортни слоеве и се използват само от едната страна. Имат по-кратък живот и базово усещане за комфорт. Технологията е остаряла и вече навсякъде по света отстъпи място на двулицевите матраци. Те са по-комфортни, по-здрави и имат много по-дълъг живот.

 • Каква е разликата между матрак с пакет Бонел и Покет пружини?

  Матраците с пакет Бонел притежават класическа ортопедичност, изключителна здравина и трайност. Матраците с Покет пружини предлагат комфортна индивидуална опора във всяка точка на тялото, при тази технология движението на партньора се усеща в по-малка степен. Добре изпълнените матраци с покет пружини са в по-висок ценови клас от матраците с пакет Бонел.

 • Каква е разликата между матрак с мемори пяна и латекс?

  И двата материала са пенообразни. Латексовите матраци имат много добра естествена еластичност и осигуряват високо ниво на комфорт. Матраци с мемори пяна - мемори пяната е плътен  вискоеластичен и термочувствителен материал. Изключително адаптивен е, приспособява се според индивидуалните изисквания – осигурява добра опора и чувство за мекота и комфорт.

 • Какво е хибриден матрак?

  Хибридните матраци съчетават в себе си предимствата на повече от една технологии и материали – пружинен пакет, латекс, мемори пяна, гел и т.н. Обикновено това са модели с премиум височина и отлична издръжливост.

 • Кой размер матрак да избера?

  На пазара се предлагат легла и спални с много различни размери. Виж повече за стандартните размери тук. Препоръчително е за единично легло да се избере матрак с размер поне 90х200 см., а за двойно легло съответно 160х200 см. Най-важното е матракът да ви осигурява възможност за спокойно движение. Имайте предвид, че матракът трябва да бъде поне с 30 см. по-дълъг от вашата височина. Така ще може да си осигурите комфортен и качествен сън.

 • Как да запазя матрака си чист?

  Задължително използвайте протектор за матрак! Поставя се и се сваля лесно от матрака, защитава го от проникване на влага и замърсявания, удължава живота му. Предвидете поне два протектора за всеки матрак, за да може спокойно да ги сменяте при пране.

 • Как да избера протектор за матрак?

  Изберете протектора според собствените си нужди и предпочитания. Ако в семейството има малко дете – задължително изберете непромокаем модел с дишаща мембрана. Ако имате чувствителна кожа и предпочитате естетствените материи, изберете протектор с органичен памук. Ако се потите интензивно или трудно понасяте топлината по време на сън, за вас е подходящ терморегулиращ протектор. Всички протектори вижте тук.

 • Как да избера бебешки матрак?

  Не трябва да правите компромис с качеството на бебешки матрак. Изберете модел с добра еластичност и практичен калъф. По-твърдите модели са подходящи за децата до 2-годишна възрат, а след това може да заложите на по-мек модел. Особено подходящи са латексовите матраци със съдържание на естествен каучук.

 • Как да удължа живота на матрака си?

  • Използвайте протектор за матрак, за да избегнете появата на петна и проникването на течности и замърсявания във вътрешността на матрака;
  • Обръщайте матрака според условията за употреба на гаранционната карта, за да осигурите добра проветривост и равномерно износване;
  • Използвайте качествена подматрачна рамка , подходяща за вашия модел матрак.

 • Изработват ли се нестандартни размери матраци?

  Ние изработваме както рядко срещани стандартни размери (например с дължина 210 см.), така и нестандартни размери матраци. За да избегнете грешка, купете първо леглото и добре проверете неговия размер след като го сглобите.

 • Как да избера подходяща подматрачна рамка?

  Изборът на рамката зависи от матрака. За пружинните матраци може да заложите на стандартна подматрачна рамка. Ако имате матрак с латекс или мемори пяна, подходящо е използавнето на подматрачна рамка с еластични ламели, която да не позволи деформация в основния материал.

 • Кой размер подматрачна рамка да избера?

  Размерът на подматрачната рамка трябва да съответства на светлия отвор на леглото, в което ще я поставите. Ако имате спалня и предвиждате употребата на двоен размер подматрачна рамка, обърнете внимание дали леглото ви има осигурена опора посредата или трябва да поръчате допълнителна опорна точка на рамката.

 • Как да избера подходяща възглавница?

  Посетете специализиран магазин, в който има достатъчно разнообразие на модели и се доверете на професионалната консултация и собственото усещане за комфорт. Трябва да съобразите формата, височината и плътността на възглавницата с вашия ръст, ширина на раменете и основна поза по време на сън. Всички възглавници виж тук.

 • Възглавницата има ли калъф с цип?

  Не всички възглавници имат калъфи с цип. Моделите с гъши пух нямат, за да се избегне „излизане“ на фини пухчета през калъфката. Евтините модели също нямат. Качествените възглавници с естествени и високотехнологични пълнежи обикновено имат дори две калъфки с цип, така че да може сами да регулирате количеството на пълнежа и височината на възглавницата. Възглавници с калъф с цип виж тук.

 • Как да запазя възглавницата си чиста?

  Задължително използвайте протектор за възглавница. Особено подходящи са моделите с непромокаема, но дишаща мембрана. Практичната калъфка с цип позволява лесно използване. Бързо ще забравите за неприятните петна по възглавницата.

 • Как се пере възглавница?

  Това зависи от модела, който имате. Не е препоръчително да перете в домашни условия възглавниците с гъши пух или пълнеж от естествени материали. Много трудно ще осигурите балансиран процес на пране и бавно, постепенно сушене, при което пълнежът да остане равномерно разпределен и пухкав. За този тип възглавници използвайте химическо чистене. Възглавниците от мемори пяна и латекс също не се перат. Възглавниците с изкуствени пълнежи може да перете и вкъщи като спазвате инструкциите на етикетите.

 • Видове протектори?

  На пазара се предлагат две основни категории протектори – промокаеми и непромокаеми. Промокаемите осигуряват защита на матрака, без това да включва проникване на течност в него. Непромокаемите протектори с дишаща мембрана осигуряват пълна защита на вашия матрак. Използваните материи и при двата вида протектори са тенсел, органичен памук, бамбук, памук, вълна, терморегулиращи материи.

 • Кой размер протектор да избера?

  Протекторът трябва да съответства на размера на вашия матрак. Освен дължина и ширина, обърнете специално внимание на височината на матрака. На пазара вече има специални протектори, подходящи за матраци с премиум височина.

 • Глади ли се протектора?

  Ако протекторът е непромокаем, не трябва да се глади, за да не се повреди непромокаемата мембрана. Протекторите без мембрана - от естествени материали могат да бъдат гладени. Практично е да използвате достатъчно еластичен протектор, който се опъва перфектно върху матрака и няма нужда от гладене.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки