Меню
Меню


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Въпрос: Кой е най-добрият матрак? Мек или твърд матрак да избера?
Отговор:  Няма универсален матрак, който е подходящ за всички хора. Най-добрият матрак е най-удобният за вас матрак. Удобството и комфортът са въпрос на личен избор. Добре е матракът да се приспособява към контурите на вашето тяло, а не обратното.


Въпрос: Ако имам болки в гърба на твърд матрак ли трябва да спя?
Отговор: Съобразете се с препоръките на вашия лекар. Най-важното е матракът да ви осигури добра опора във всички точки на тялото и да не оказва съпротивление, притискайки мускули, стави, нервни окончания и кръвоносни съдове. Най-подходящ е матракът, който ще освобождава напрежението при всяка поза по време на сън.


Въпрос: Каква е разликата между матраците от латекс и мемори?
Отговор: И двата материала са пенообразни. Естественият латекс се извлича след разрязване на кората на каучуковото дърво. От нея се отделя смолист сок, който се втвърдява бързо, става лепкав и еластичен. Натуралният латекс подобрява свойствата си при смесване със синтетичен, но от изключително значение е съотношението на двата вида. Латексът има много добра естествена еластичност, той обикновено е мек и осигурява високо ниво на комфорт.
Memory Foam е уникален материал, разработен през 70-те години на миналия век от НАСА с първоначалната цел да осигурява максимален комфорт в мисиите на астронавтите в Космоса. Днес тази пяна е един от най-актуалните материали за производството на матраци. Мемори пяната е плътен виско-еластичен и термочувствителен материал. Изключително адаптивен е и се приспособява според индивидуалните изисквания на всяко тяло – осигурява едновременно добра опора в точките, в които е необходима и чувство за мекота и комфорт.Въпрос: Изкуствен или естествен латекс е за предпочитане?
Отговор: И двата вида латекс имат своите преимущества и недостатъци. За да има матракът от една страна естествена еластичност и комфорт, а от друга – за да запази качествата си по-дълго време, най-добрият вариант е да се използва комбинация от естествен каучук и синтетичен латекс.


Въпрос: Какво мога да направя, за да удължа живота на моя матрак?
Отговор: Следните предложения ще ви помогнат да удължите живота на вашия матрак: 

- Използвайте протектор за матрак, за да избегнете появата на петна и проникването на течности и замърсявания във вътрешността на матрака;

- Обръщайте матрака според условията за употреба на гаранционната карта, за да осигурите добра проветривост и равномерно износване;

- Използвайте качествена подматрачна рамка, подходяща за вашия модел матрак.


Въпрос: Какъв размер матрак да купя?
Отговор: Стандартните размери при матраците са много. Препоръчително е за единично легло да се избере матрак с размер поне 90х200 см., а за двойно легло съответно 160х200 см. Най-важното е матракът да ви осигурява възможност за спокойно движение.По време на сън човек променя положението на тялото си и по-големите размери винаги са по-удобни. Имайте предвид също така, че матракът трябва да бъде поне с 30 см. по-дълъг от вашата височина. Така ще може да си осигурите комфортен и качествен сън.


Въпрос: Кои матраци са подходящи за бебета и малки деца?
Отговор: Не трябва да се прави компромис с избора на матрак за деца във възраст, в която костната структура израства най-бързо. Неправилната поза по време на сън би могла да доведе до необратими деформации в областта на гръбначния стълб. Специалистите препоръчват децата до 2-годишна възраст да спят на твърд матрак (най-добрите модели са с кокос), който да поддържа тялото максимално изправено. От 2 до 6-годишна възраст може да се използва матрак със средна степен на твърдост, особено удачни са латексовите матраци. След 6-годишна възраст родителите вече трябва да помислят за постоянен матрак на детето.

 

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки