Меню
МенюЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Въпрос: Кой е най-добрият матрак? Мек или твърд матрак да избера?
Отговор:  Няма универсален матрак, който е подходящ за всички хора. Най-добрият матрак е най-удобният за вас матрак. Удобството и комфортът са въпрос на личен избор. Добре е матракът да се приспособява към контурите на вашето тяло, а не обратното.


Въпрос: Ако имам болки в гърба на твърд матрак ли трябва да спя?
Отговор: Съобразете се с препоръките на вашия лекар. Най-важното е матракът да ви осигури добра опора във всички точки на тялото и да не оказва съпротивление, притискайки мускули, стави, нервни окончания и кръвоносни съдове. Най-подходящ е матракът, който ще освобождава напрежението при всяка поза по време на сън.


Въпрос: Каква е разликата между матраците от латекс и мемори?
Отговор: И двата материала са пенообразни. Естественият латекс се извлича след разрязване на кората на каучуковото дърво. От нея се отделя смолист сок, който се втвърдява бързо, става лепкав и еластичен. Натуралният латекс подобрява свойствата си при смесване със синтетичен, но от изключително значение е съотношението на двата вида. Латексът има много добра естествена еластичност, той обикновено е мек и осигурява високо ниво на комфорт.
Memory Foam е уникален материал, разработен през 70-те години на миналия век от НАСА с първоначалната цел да осигурява максимален комфорт в мисиите на астронавтите в Космоса. Днес тази пяна е един от най-актуалните материали за производството на матраци. Мемори пяната е плътен виско-еластичен и термочувствителен материал. Изключително адаптивен е и се приспособява според индивидуалните изисквания на всяко тяло – осигурява едновременно добра опора в точките, в които е необходима и чувство за мекота и комфорт.Въпрос: Изкуствен или естествен латекс е за предпочитане?
Отговор: И двата вида латекс имат своите преимущества и недостатъци. За да има матракът от една страна естествена еластичност и комфорт, а от друга – за да запази качествата си по-дълго време, най-добрият вариант е да се използва комбинация от естествен каучук и синтетичен латекс.


Въпрос: Какво мога да направя, за да удължа живота на моя матрак?
Отговор: Следните предложения ще ви помогнат да удължите живота на вашия матрак: 

- Използвайте протектор за матрак, за да избегнете появата на петна и проникването на течности и замърсявания във вътрешността на матрака;

- Обръщайте матрака според условията за употреба на гаранционната карта, за да осигурите добра проветривост и равномерно износване;

- Използвайте качествена подматрачна рамка, подходяща за вашия модел матрак.


Въпрос: Какъв размер матрак да купя?
Отговор: Стандартните размери при матраците са много. Препоръчително е за единично легло да се избере матрак с размер поне 90х200 см., а за двойно легло съответно 160х200 см. Най-важното е матракът да ви осигурява възможност за спокойно движение.По време на сън човек променя положението на тялото си и по-големите размери винаги са по-удобни. Имайте предвид също така, че матракът трябва да бъде поне с 30 см. по-дълъг от вашата височина. Така ще може да си осигурите комфортен и качествен сън.


Въпрос: Кои матраци са подходящи за бебета и малки деца?
Отговор: Не трябва да се прави компромис с избора на матрак за деца във възраст, в която костната структура израства най-бързо. Неправилната поза по време на сън би могла да доведе до необратими деформации в областта на гръбначния стълб. Специалистите препоръчват децата до 2-годишна възраст да спят на твърд матрак (най-добрите модели са с кокос), който да поддържа тялото максимално изправено. От 2 до 6-годишна възраст може да се използва матрак със средна степен на твърдост, особено удачни са латексовите матраци. След 6-годишна възраст родителите вече трябва да помислят за постоянен матрак на детето.

 

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки